Održana je 8. međunarodna konferencija „DAN PROZORA 2021 – ift Rosenheim Hrvatska“

8. Međunarodna konferencija ”Dan prozora 2021 – ift Rosenheim Hrvatska“ održala se 21.09.2021. u zagrebačkom hotelu Antunović. Skup je okupio vodeće regionalne i EU stručnjake iz područja prozorske tehnologije i energetske učinkovitosti u zgradarstvu. Organizator ift Hrvatska d.o.o. uspio je okupiti čitav niz stručnjaka i sudionika iz branše te 20-tak partnera/sponzora koji su predstavili mnogobrojne inovacije te nova moderna i učinkovita prozorska rješenja. Na konferenciji je sudjelovalo preko 200 sudionika iz 8 zemalja regije.

Kao i svaki put, posebnu međunarodnu dimenziju Konferencije su osigurali njemački partneri iz renomiranog njemačkog instituta ift Rosenheim.

Konferencija je bila izuzetno sadržajna i programom i temama predavača. Tako je dan započeo uvodnim predavanjem organizatora ift Hrvatska i ift Rosenheim, Hrvoje Komac i Roland Fischer, nakon čega je slijedila otvorena panel rasprava sa aktualnom temom Utjecaj korona krize na tržište prozora i vrata. Na interesantnoj i interaktivnoj panel raspravi koja se dotakla i radne snage, povećanja cijena repromaterijala, produljenja rokova isporuke, zalihe materijala te svih ostalih aktualnih tema iz branše. na panel raspravi sudjelovali su Krešimir Posilović (Rehau, Hrvatska), Alexander Riemer (Alukoenigstahl, Austrija), Robert Križanović (Gealan, Hrvatska), Roland Fischer (ift Rosenheim, Njemačka) i Hrvoje Komac (ift Rosenheim, Hrvatska).

Nakon uvodnog panela uslijedila je tema Alexandera Riemera iz Alukoenigstahla – Analiza prodaje i razvoj vrata, i zatim tema Arslana Ozkan iz Gealana, Njemačka – BIM i primjena u industriji prozora i vrata.

Nakon pauze za kavu i networking u sponzorskom dijelu konferencije, krenuli smo s temama o Čimbenicima visokokvalitetne ugradnje prozora (Roland Fischer, ift Rosenheim), zatim Predstavljanje Zajednice PVC davatelj sustava za građevinsku stolariju (Krešimir Posilović, dopredsjednik Zajednice), Građevinska stolarija u objektima stradalim u potresu ( Tugomir Majdak, Ministarstvo poljoprivrede), te tema Staklene ograde, tumačenje Tehničkog propisa i praktična iskustva ( Nebojša Buljan, RI ISA ). Nakon pauze za ručak u popodnevnom dijelu konferencije bilo je govora o Zvučnoj izolaciji prozora i kvaliteti boravišnih prostora (Zoran Veršić, Arhitektonski Fakultet), Novosti u Regulativi, Uredbi 305 (Miroslav Turk, ift Hrvatska), te smo na kraju 8. konferenciju DAN PROZORA zaključili završnim panelom.
Veliko hvala sponzorima bez kojih organizacija konferencije DAN PROZORA ne bi bila moguća na ovako visokom nivou.

Veliko hvala i predavačima i svim gostima/sudionicima koji su izdvojili svoje dragocjeno vrijeme i uveličali ovaj događaj.
Cijelu konferenciju moderirao je gospodin Marijan Kavran koji je kao i do sada zanimljivim i interaktivnim vođenjem držao fokus na temama.

GEALAN, ALUKÖNIGSTAHL, ALPHACAN, PROFINE CROATIA, ALUPLAST AUSTRIA, DECEUNINCK, REHAU,VEKA AG, SOUDAL, PROVENTUSS S.C.E., ARP, ALUMIL CROATIA, VBH OKOVI, FEAL HRVATSKA, ČASOPIS PROZORI&VRATA, KRISTAL, LOKVE, TREMCO CPG, KOVINOPLASTIKA – ZAGREB, TKK HRVATSKA, M SORA NORICA ZAGREB uz podršku HRVATSKOG DRVNOG KLASTERA, nZEB KLASTERA i ZAJEDNICE PVC DAVATELJA SUSTAVA ZA GRAĐEVINSKU STOLARIJU.