ift Znak kvalitete

Prozori i vrata izdržljivi su proizvodi s velikim utjecajem na energetsku učinkovitost i kvalitetu života, posebno na dnevnu svjetlost, prirodnu ventilaciju i vizualni kontakt između interijera i eksterijera. Dobra kvaliteta, upotrebljivost i fukncionalnost prozora, vrata i fasada nastaju kada pojedine komponente funkcioniraju kao sustav te su prikladne za svrhu koju trebaju ispunjavati. Čak i manji nedostaci, kao što su neispravno pričvršćivanje priključaka, spojevi unutarnjeg brtvila ili premala montaža, brzo dovode do oštećenja konstrukcije. Stoga vlasnici kuća s pravom očekuju da su građevinski elementi prikladni za upotrebu te da su sigurni i rade besprijekorno tijekom dugog razdoblja.

Aspekti kao što su upotrebljivost, funkcionalnost, trajnost, sigurnost i praktičnost dio su kvalitete. Kvaliteta i izvedba građevinskih elemenata jako ovise ove njihovoj namjeni. Međutim, ne postoji jedan tip prozora za svaku svrhu, stoga je nužno planirati primjenu takvih elemenata.

Osim toga, zahtjevi kvalitete koje zahtijeva tržište su različiti. Stoga je potrebna učinkovita unutarnja i vanjska kontrola kvalitete kako bi se osiguralo da se određena svojstva (oznaka CE) uzorka prozora (ispitni uzorak) mogu doseći i pomoću “normalnog” prozora proizvedenog u seriji. ift Rosenheim je baš zato razvio stupanj kvalitete (testiran, standardiziran, kvalitetan i premium).

Jasno definirani kriteriji i testovi, kao što su redovita kontrola treće strane i transparentno priopćavanje kriterija ocjenjivanja i tehničkih parametara na ift web stranici (www.ift-rosenheim.de/ift-qualitaetszeichen) stoje iza oznake kvalitete. Kompetentnost i neutralnost stvaraju povjerenje između vlasnika kuća, arhitekata, graditelja, vlasti i svih drugih zainteresiranih za gradnju.

ift Hrvatska kontakt